Weber România
Tort de ciocolată cu mango


Timp de preparare
cca. 1 h
Plus timp de prajire pe gratar
40 min.
Dificultate
medie
Gaz
Indirectă
Carbune de gratar
Indirectă
Ingrediente pentru 6 persoane
150 g | Ciocolată amăruie |
75 g | Unt |
3 | Ouă |
2 cl | Rom |
1 vârf | Sare |
100 g | Zahăr |
100 g | Făină |
1 linguriță | Praf de copt |
3 | Fructe de mango Thai |
2 linguri | Zahăr |
1 | Lămâie - zeamă și coajă rasă |
1 | Păstaie de vanilie |
1 linguriță | Miere |
6 | Globuri de înghețată de cocos |
Preparare
Ciocolata se topește cu untul pe baie de abur. Se separă oule și se amestecă gălbenușurile cu amestecul de ciocolată și unt, se adaugă rom și tot amestecul se bate bine. Se bat albușurile cu sare până când se obține o spumă tare și se adaugă zahărul, puțin câte puțin. Spuma de albuș și amestecul de făină și praf de copt se încorporează amestecând ușor în masa de ciocolată. Masa obținută se toarnă într-o tavă din aluminiu pentru tort, unsă cu unt și presărată cu făină și se lasă la copt pe grătarul încins la cca. 160° C (temperatură scăzută) timp de 35-40 de minute. Apoi tortul se lasă la răcit. Fructele de mango se decojesc și se taie în formă de romburi. Pulpa rămasă pe sâmbure se scoate și se pasează. Piureul se amestecă cu zahăr, zeamă și coajă rasă de lămâie, esență de vanilie și miere călduță. Se adaugă romburile de mango și se marinează. Tortul se presară cu zahăr pudră sau cacao, se taie felii și se servește cu sosul de mango și înghețată de cocos.