Weber România
Creveți cu usturoi, cu marinadă din arahide și lime


Timp de preparare
30 min.
Plus timp de prajire pe gratar
4 min.
Dificultate
redusă
Gaz
Directă
Carbune de gratar
Directă
Ingrediente pentru 4 persoane
750 g | Creveți mari, decorticați |
1 | Lime mediu, tăiat în felii |
60 ml | Ulei de arahide |
60 ml | Sos de soia, cu conținut redus de sare |
3 linguri | Arahide nesărate |
½ lingurițe | Coajă de lime rasă |
2 linguri | Zeamă de lime |
2 linguri | Ulei de susan prăjit |
2 linguri | Frunze proaspete de busuioc, tocate mare |
2 linguri | Ghimbir proaspăt, tocat mare |
1 | Cățel de usturoi mare, tocat mare |
1 linguriță | Sos de usturoi cu ardei iute |
1 vârf | Sare |
Preparare
Toate ingredientele pentru marinadă se introduc în robotul de bucătărie și se pasează până când se obține un sos omogen. Se toarnă sosul într-un castron și se adaugă sare după gust. Creveții se dau prin marinadă, întorcându-se de pe o parte pe alta. Se acoperă castronul și se lasă la temperatura camerei timp de cel puțin 20 de minute, dar nu mai mult de 30 minute. Se pregătește grătarul pentru prăjire directă la temperatură ridicată (220°C). Se prăjesc creveții la grătar la temperatură ridicată directă, cu capacul închis, până când se întăresc și nu mai sunt transparenți la mijloc (2-4 minute). Se întorc o dată sau de două ori. Creveții se servesc cu un strop de suc de lime.