Intrebari frecvente

Există o modalitate simplă de a aprinde cărbunii de grătar?

Da, există.
Sfatul nostru: Utilizaţi cărbuni de lemn corespunzători, utilizaţi cuburi de aprindere Weber şi utilizaţi un cămin de aprindere Weber Rapidfire. Umpleţi căminul de ardere cu cantitatea dorită de brichete, aşezaţi 2 - 3 cuburi de aprindere pe grilul pentru cărbuni şi aprindeţi-le. După aceea, aşezaţi deasupra căminul de aprindere umplut cu brichete. Acum trebuie să aşteptaţi 20 - 30 min., în funcţie de cantitatea de umplere. Când stratul superior de brichete se acoperă cu un strat alb de cenuşă, goliţi căminul de aprindere în grătarul dvs. Jarul este perfect acum.

La ce trebuie să fim atenţi când cumpărăm cărbuni de grătar?

Trebuie să fiţi atenţi ca respectivii cărbuni să fie uscaţi şi buni. Noi recomandăm utilizarea brichetelor (brichete de grătar Weber Premium), deoarece acestea păstrează jarul şi căldura mai mult timp şi mai uniform decât bucăţile de cărbune. Există diferenţe semnificative chiar şi în ceea ce priveşte durata de ardere a brichetelor. Brichetele de grătar Weber rezistă până la 4 ore - în timp ce alte brichete cedează cu mult timp înainte.
 

Care este diferenţa dintre metoda de prăjire directă pe grătar şi metoda de prăjire indirectă pe grătar?

În cazul metodei de prăjire directă pe grătar, alimentele de prăjit se prăjesc pur şi simplu direct deasupra sursei de căldură. În cazul metodei de prăjire indirectă pe grătar, sursa de căldură nu este aşezată direct dedesubtul alimentelor de prăjit, ci lateral.
În general se aplică următoarele: toate alimentele care se prepară termic cel mult 25 min. (de ex. fileuri de pui, stecuri şi cotlete) se prăjesc pe grătar utilizându-se metoda de prăjire directă. Alimentele care se prepară termic mai mult timp şi la temperaturi mai mici (de ex. pasăre întreagă sau fripturi) ar trebui prăjite indirect. Cu grătarele cu cărbuni de lemn şi cu gaz Weber puteţi utiliza ambele metode.

Cu Weber Q140 se prăjeşte la fel de bine şi cu cărbuni de lemn şi cu gaz?

Da. Weber Q140 are o putere electrică ridicată de 2,2 KW şi produce o căldură ridicată pentru a conferi gustul caracteristic de grătar. Şi în cazul grătarului electric se prăjeşte cu capac.

Trebuie să preîncălzesc grătarul?

Da. Toate grătarele noastre se preîncălzesc. Grătarul de preîncălzeşte cca. 10 min., la treapta cea mai mare, cu capacul închis. După aceea, se reduce căldura în funcţie de alimentele de prăjit şi se aşează pe grătar alimentele de prăjit.
 

Pot să depozitez grătarul Weber în aer liber?

Da. Mai întâi curăţaţi grătarul; pentru aceasta îndepărtaţi cenuşa (numai la grătarele cu cărbuni de lemn), curăţaţi grilul de prăjire şi goliţi tava de captare a grăsimii (numai la grătarele cu gaz). În cazul grătarelor electrice, îndepărtaţi unitatea de reglare cu cablu şi depozitaţi-o în casă/locuinţă. Utilizaţi o prelată Weber pentru grătarul dvs. Dacă este posibil, aşezaţi grătarul dedesubtul unei streşini sau unui alt adăpost.
 

Cum se întreţin tăvile de fontă?

După utilizare puteţi curăţa tăvile de grătar neacoperite cu niciun strat cu ajutorul unei perii de oţel sau alamă. În mod suplimentar, acestea pot fi curăţate cu un detergent, apă caldă şi un burete aspru. Cu toate acestea, nu trebuie să înmuiaţi tăvile în apa de spălare. După curăţare lăsaţi-le să se usuce bine şi impregnaţi-le bine din toate părţile cu grăsime vegetală solidă. Nu utilizaţi grăsimi sau uleiuri care conţin sare. Depozitaţi tava în spaţii uscate.

Cum pot să reglez temperatura grătarului cu cărbuni de lemn?

Există doi factori care influenţează temperatura din grătarul dvs. şi pe care îi puteţi regla. Unul este cantitatea de brichete/cărbuni pe care o utilizaţi, iar celălalt este reglajul clapetei de ventilaţie de la bol. Cu cât este mai mică cantitatea de cărbuni, cu atât este mai mică temperatura atinsă în grătar. Cu cât este mai închisă clapeta de ventilaţie de la bol, cu atât mai puţin aer intră la cărbuni şi cu atât scade jarul şi în cele din urmă şi căldura din grătar. Reglajul brut ar trebui realizat prin cantitatea de cărbuni, iar reglajul fin prin reglarea clapetei de ventilaţie.
 

Ce materiale de aprindere ar trebui utilizate?

Noi recomandăm utilizarea cuburilor speciale de aprindere (de ex. cuburile de aprindere Weber) pentru o aprindere în condiţii de siguranţă şi fără efort a cărbunilor. Cuburile de aprindere se aprind uşor, sunt inodore şi neotrăvitoare şi nu lasă reziduuri care să afecteze gustul alimentelor de prăjit. În plus, noi recomandăm să se utilizeze un cămin de aprindere (de ex. Weber Rapidfire) pentru aprinderea cărbunilor şi să se renunţe la materialele lichide de aprindere a cărbunilor, deoarece acestea pot prezenta pericole pentru siguranţă în cazul manevrării necorespunzătoare.

Cum pot îndepărta în mod corect depozitele de grăsime din capac?

Înainte de utilizarea grătarului, îndepărtaţi toate resturile desprinse, cu ajutorul unei perii de alamă. Pentru evitarea formării acestor depozite, pur şi simplu ştergeţi interiorul capacului cald, dar care nu mai este fierbinte, după fiecare utilizare a grătarului, cu ajutorul unui prosop de bucătărie sau unei soluţii slabe detergent-apă.
 

Utilizez pentru prima dată un grătar cu cărbuni de lemn Weber. De ce am nevoie pentru aceasta?

După ce v-aţi decis pentru un grătar cu cărbuni de lemn şi l-aţi aşezat în aer liber, aveţi nevoie de brichete de grătar, cuburi de aprindere şi, pentru cea mai bună aprindere, de un cămin de aprindere Rapidfire. În plus, este recomandabil să aveţi tacâmuri de grătar, un şorţ, tăvi de aluminiu şi o pereche de mănuşi de grătar pentru protecţie împotriva murdăriei şi căldurii. Puteţi găsi alte accesorii la secţiunea "Accesorii".
 

Utilizez pentru prima dată un grătar cu gaz Weber. De ce am nevoie pentru aceasta?

Imediat ce aţi aşezat grătarul cu gaz Weber pe o fundaţie stabilă fără acoperiş în aer liber, aveţi nevoie de o butelie adecvată. Tăvile de aluminiu, tacâmurile de grătar, mănuşile de grătar şi şorţul de grătar se numără printre accesoriile de bază. Puteţi găsi alte accesorii la secţiunea "Accesorii".

Utilizez pentru prima dată un grătar electric Weber. De ce am nevoie pentru aceasta?

Verificaţi dacă grătarul este aşezat pe o fundaţie stabilă. Grătarul nu este adecvat pentru a fi utilizat în interior. Aveţi nevoie pur şi simplu numai de un racord adecvat la reţeaua electrică şi plăcerea de a utiliza grătarul poate începe. Tăvile de aluminiu, tacâmurile de grătar, mănuşile de grătar şi şorţul de grătar se numără printre accesoriile de bază. Puteţi găsi alte accesorii la secţiunea "Accesorii".

Cum pot contacta Weber?

Pe pagina noastră principală găsiţi în bara superioară punctul "Contact". Vă rugăm să utilizaţi această adresă pentru întrebări sau sugestii.