Despre Weber

Istorie

De la geamandură la grătarul sferic

Idea: transformarea unei geamanduri într-un grătar cu capac! Astfel a descoperit George Stephen primul grătar sferic şi apoi a revoluţionat cu numeroase modele ulterioare cultura americană privind grătarele şi, în cele din urmă, şi pe cea mondială.

Timpul de dinainte de descoperirea grătarului sferic a fost o adevărată eră a cărămizii. În toată America se obişnuia să se utilizeze grătare deschise construite din cărămidă. Dezavantajul clar al acestor construcţii de zidărie: acestea erau imobile, nu puteau fi utilizate pe vreme rea, propagau flacăra pe verticală, iar plăcerea de a face un grătar era umbrită de depozitele de cenuşă.

Fiind un fan al grătarului cu o mare afecţiune pentru mâncarea bună şi tatăl a unsprezece copii, pe George Stephen l-au deranjat extrem de tare aceste condiţii care îngreunau foarte mult utilizarea grătarului.

Ideea decisivă i-a venit în timpul unei plimbări cu barca cu vele. Acesta a tăiat o geamandură în 2 jumătăţi, a utilizat partea inferioară a geamandurii metalice ca bol, i-a fixat trei picioare şi a combinat-o cu partea superioară a geamandurii pe care a utilizat-o ca şi capac - prototipul grătarului sferic a luat fiinţă, făcând posibil acum controlul alimentelor de prăjit. Astfel s-a pus piatra de temelie a companiei Weber-Stephen Products Co. ...

Acesta a avut două obiective: grătarele sale nu trebuiau să fie numai inovatoare, ci şi durabile. Pe scurt, prin standardele ridicate de calitate să asigure o utilizare practică timp de mai multe decenii.

Noi îi datorăm descoperirii lui George Stephen posibilităţile oferite astăzi de grătare, deoarece tocmai descoperirea capacului a deschis drumul spre o diversitate de utilizări a grătarului. Prin descoperirea capacului a devenit posibil să se utilizeze grătarul ca şi cuptor cu aer de ventilaţie şi să se folosească metode de preparare mai protectoare - cum ar fi de ex. metoda de prăjire indirectă pe grătar.

Calitate

Grătare Weber - calitate deosebită

Există numeroase grătare care se aseamănă cu grătarele Weber din punct de vedere optic, dar nu şi calitativ. Grătarele Weber sunt extrem de durabile în ceea ce priveşte structura întreagă în cadre, inclusiv capacul, bolul, respectiv camera grătarului, şi toate componentele interne, de ex. arzătorul, sistemele de aprindere şi de curăţare.

Oţel şi email îmbinate în mod absolut stabil
Pentru capac şi bol se utilizează oţel de înaltă calitate, cu pereţi groşi şi extrem de sărac în carbon, care se îmbină optim cu emailul ars la 870°C.

Se asigură o reflexie optimă a căldurii şi cea mai bună protecţie posibilă împotriva intemperiilor.
Îmbinările importante sunt sudate şi montate în prealabil.

Avantajele sunt: montaj mai facil şi rezistenţă mai bună la coroziune în comparaţie cu îmbinările cu şuruburi.
 

Siguranţă

Siguranţă de la bun început

Toate componentele care conduc gazul sunt montate deja la fabrica Weber şi sunt verificate înainte de livrare din punct de vedere al aprinderii, formării flăcării şi etanşeităţii.

Calitate constantă
Siguranţa consumatorului final se află pe primul loc la Weber. Astfel, noi nu ne bazăm pe mostre în general, ci realizăm - şi în cazul tuturor materialelor achiziţionate - controale ample.
Noi asigurăm în mod suplimentar şi o garanţie extinsă care vă oferă o siguranţă a calităţii noastre durabile.

Garanţie

Calitate Weber cu garanţie până la 10 de ani

Cine se decide astăzi să cumpere unul din produsele noastre primeşte direct, pe lângă un produs Premium, şi o garanţie Premium. Şi, întrucât noi suntem convinşi de calitatea produselor noastre, oferim o garanţie de până la 10 de ani.

Cu toate că grătarele noastre dispun de o precizie ridicată şi de materiale de calitate, se poate întâmpla totuşi să fie necesară o piesă de schimb. Noi garantăm că vă vom putea furniza, cel puţin pe întreaga perioada de garanţie a grătarului dvs., toate piesele de schimb pentru grătar.

Pentru informaţiile exacte privind garanţia pentru produsele noastre consultaţi descrierile produselor sau adresaţi-vă persoanei noastre de contact de la faţa locului.